Snijeg pada u Lici i Gorskom kotaru. Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici državne ceste DC1 Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin i DC3 Delnice-Zdihovo. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za teretna vozila s priključnim vozilom. 

Zbog olujne bure i zimskih uvjeta trenutno nema slobodne ceste za vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za teretna vozila s priključnim vozilom iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i Rijeci i obrnuto. Teretna vozila s priključnim vozilom se isključuju na odmorištima.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Moguća je poledica. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog žestokih udara bure za sve skupine vozila zatvorena je autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje.

Samo za osobna vozila otvorene su:

 • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice;
 • Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene;
 • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
 • Paški most.

Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina) na

 • Krčkom mostu;

a dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina) na cestama:

 • Jadranskoj magistrali (DC8) Bakar-Karlobag;
 • A7 čvor Draga-čvor Šmrika;
 • LC58107 Križišće-Kraljevica.

Zbog snježne vijavice zatvorena je državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno.

NAJAVA RADOVA:

 • u noći 21./22. ožujka od 22:00 do 01:00 na autocesti A1 u tunelu Sveti Rok (225. +053 km) u smjeru Zagreba, prekidat će se promet četiri puta po maksimalno 15 minuta, zbog radova.
 • od 18.03. od 08:00 sati do 01.07. do 20:00 sati zbog sanacije nadvožnjaka na Slavonskoj aveniji u Zagrebu i Aveniji Marina Držića od 00:15 sati do 04:20 vozit će se suženim kolnikom, uz privremenu regulaciju.
 • od 18.03. do 23.03. od 08:00 do 18:00 sati bit će zatvorena ŽC3161 Stružec-Osekovo-Gornja Gračenica, u naseljima Donja Gračenica i Osekovo. Obilazak: Donja Gračenica-Voloder-Popovača-Stružec-Osekovo.

Od 15. studenog 2018. godine do 15. travnja 2019. godine obvezna je upotreba zimske opreme na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj. Više na: https://www.hak.hr/vijest/842/obvezna-zimska-oprema-2018.

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.
Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Na snagu je stupio novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5. (NN 20/2019). Više o Pravilniku možete naći na stranicama Narodnih novina na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2019_02_20_426.html. Kartu s javnim cestama objavit ćemo u sklopu HAK-ove Interaktivne karte.