Zbog prometne nesreće vozi se uz ograničenje brzine na:
  • autocesti A1 između čvora Gospić i odmorišta Jadova (189. km), u smjeru Zagreba;
  • autocesti A3 Bregana-Lipovac, između čvorova Kutina i Popovača (94+250. km) u smjeru Lipovca.

Pojačan je promet na važnijim cestama te gradskim prometnicama i obilaznicama i na pojedinim graničnim prijelazima s BiH na ulazu u Hrvatsku te sa Slovenijom na izlazu.

Zbog pojačanog prometa u zonama radova vozi se u koloni na autocestama:
  • A1 poslije čvora Karlovac u smjeru Zagreba (29. km), kolona je oko 1 km;
  • A3 Bregana-Lipovac na naplatnoj postaji Zagreb Istok u smjeru Bregane, kolona je oko 200 m;
  • A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Vrata i Delnice, u tunelu Sleme u zoni dvosmjernog prometa, kolone su u oba smjera.

Mokrih i skliskih kolnika od kiše ima mjestimice na cestama u Slavoniji, Lici i Dalmaciji. Jak vjetar puše na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić. Vozi se uz ograničenja brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Na brojnim dionicama autocesta, državnih i ostalih cesta u tijeku su radovi na obnovi kolnika ili košnje trave, pa se zbog privremene regulacije prometa povremeno vozi u koloni ili uz zastoje.

Zbog pojačanog prometa u zoni radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na ulasku u Split iz smjera Solina, kod mjesta Murvica Gornja, Primošten i Slano mogući su povremeni zastoji i vožnja u koloni.

Najava radova 21./22. svibnja 2018.god.:
  • od 20:00 do 03:00 sata, zbog radova u tunelu Mala Kapela (A1) u smjeru Zagreb, vozit će se jednim trakom, uz ograničenje brzine na 60 km/h;
  • večeras s početkom u 20:00 sati na autocesti A1 u zoni tunela Sveti Rok, na prilazima privremene regulacije prometa, na 221. +150 i 238. +950 km u oba smjera, prekidat će se promet u maksimalnom trajanju od 15 minuta po jednom zaustavljanju.
  • od 20:00 do 05:00 sati za sav promet bit će zatvorena dionica autoceste A2 Zagreb-Macelj između čvorova Trakošćan i Krapina (obilazak: čvor Krapina-DC1-čvor Trakošćan i obrnuto).

Od danas do 05.11.2018. do 16:00 sati zbog radova za sav promet zatvara se državna cesta DC1 na dionici čvorište Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310), na dijelu kroz Stupnik. Obilazni pravac za sva vozila bit će: državna cesta DC1 (Puškarićeva ulica) - Ventilatorska ulica – Gospodarska ulica - Ulica Svetog Benedikta (ŽC3067) - državna cesta DC1 (Gornjostupnička ulica), u oba smjera.

Zbog radova se vozi jednom stranom, dvosmjerno, na autocestama:
Za sav promet, zbog radova, zatvorene su ceste:

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama (radovi, odroni, klizišta):

Od 21.05. 2018. od 09:00 sati do 05.11.2018. do 16:00 sati zbog radova za sav promet zatvara se državna cesta DC1 na dionici čvorište Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310), na dijelu kroz Stupnik. Obilazni pravac za sva vozila bit će: državna cesta DC1 (Puškarićeva ulica) - Ventilatorska ulica – Gospodarska ulica - Ulica Svetog Benedikta (ŽC3067) - državna cesta DC1 (Gornjostupnička ulica), u oba smjera.

Sutra, 22.05.2018.god u 12:00 sati u trajanju od 15 minuta, prekinut će se promet na Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestu Slano zbog radova miniranja.

Zbog radova vozi se naizmjence uz privremenu regulaciju prometa na DC3 od Delnica do Rogoznog te između naselja Skrad i Kupjak (Šubetov most).

Zbog oštećenja kolnika državna cesta DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti.

Izvanredni prijevoz – policijska pratnja
  • do 1. lipnja gotovo svaki dan obavljat će se pratnja vangabartinog tereta na putu od Sjeverne luke do Blata na Cetini. Izvanredni prijevoz tereta uz tehničku i policijsku pratnju odvijati će se od Sjeverne luke prometnicama ulica Solinska - Domovinskog rata - ZNG – Brza cesta (Solin – Klis) – čvor Dugopolje – čvor Blato na Cetini. Obzirom da se radi o izvanrednim prijevozima koji u ukupnoj dužini iznose više stotina metara, pozivamo sve vozače i ostale sudionike u prometu da poštuju naredbe policijskih službenika na cijeloj dionici a posebno u dijelu tunela (prilaz, prolazak i izlaz iz tunela) gdje je potreban poseban oprez jer će policijski službenici onemogućiti pretjecanje tereta.
Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila pozivamo da im prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja ne oduzimaju prednost prolaska. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.