Prometna prognoza za 27. lipnja 2019. godine

Tijekom dana na većini cesta vozit će se uz povoljne vremenske uvijete i bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u tijeku radovi. Kasno poslijepodne i navečer bit će mjestimice mokrih i skliskih kolnika od kiše na cestama u unutrašnjosti.

Tijekom dana, a osobito u poslijepodnevnim satima, očekujemo pojačan promet na glavnim prometnicama i graničnim prijelazima, osobito na autocestama: A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Istarskom ipsilonu, Ličkoj magistrali (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8), na prilazima turističkih središta te u pojedinim trajektnim lukama i pristaništima.

Na dionicama gdje su u tijeku radovi na obnovi ili izgradnji kolnika moguće su povremene smetnje. Vozače pozivamo na dodatni oprez i strpljenje te poštivanje privremene prometne signalizacije i ograničenja brzine u zoni radova.

Pojačan promet osobnih vozila očekujemo na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom i Bosnom i Hercegovinom, a teretnih na graničnim prijelazima: Macelj, Bregana, Bajakovo, Rupa, Pasjak i Tovarnik.

U trajektnom i katamaranskom prometu ne očekujemo poteškoće, no moguće su gužve i čekanja na ukrcaj u pojedinim trajektnim pristaništima.

Hrvatski autoklub želi vam sretan put i sigurnu vožnju!